Одобрявам идеята на държавата да наложи финансов и образователен ценз за

...
Одобрявам идеята на държавата да наложи финансов и образователен ценз за
Коментари Харесай

Може ли държавата да предотврати влизането на радикален ислям у нас

Одобрявам концепцията на държавата да наложи финансов и учебен ценз за имами те. Това ще предотврати влизането на радикалния ислям в България ", заяви в студиото на „ Здравей, България някогашният основен мюфтия Недим Генджев.

Изказването му бе във връзка желанието на страната да промени финансирането на вероизповеданията у нас и да постави завършек на задграничните парични потоци в духовните ни учебни заведения.

И добави: „ В момента Национална агенция за приходите поставя ръка на главните вакъфския парцели в „ Малинова котловина ” и други места. Даже държавното управление да им даде някакви пари, те осново ще се върнат в нашата страна ”. Той пресметна, че мюфтийството не е плащало налози върху парцели за над 6 млн. лева

По думите на някогашния основен мюфтия Недим Генджев , у нас идват да преподават имами , подготвени в Турция. А имами те, които се образоват в България , заминавали да работят в чужбина. Причината – в Германия получавали по 3000 – 4000 лв..

„ В България затвориха 666 джамии, тъй като не заплащат заплати на имами те. Затова те отпътуваха да работят на запад ”, заяви някогашният основен мюфтия Недим Генджев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР